søndag 30. september 2012

De siste hobbysyslerier

I det travle småbarnslivet er det ikke mye man får tid til, men litt hobby innimellom MÅ jeg bare få til:-)
Her det siste i min hobbyverden
Strikket vest til Lukasen min. Garn og mønster fra Drops. Har jeg sagt før at jeg er veeeldig svak for treknapper? hihi;-) Ender alltid opp med det på strikkeklær...

Når skolejenta hadde bursdag denne måneden, bestemte jeg meg for at jeg skulle klare lage en noenlunde fin marsipankake, med fine roser. Ganske fornøyd med rosene, kaken smakte godt med vaniljekrem og bringebærmousse inni. Hvit marsipan bestilte jeg på nettet. Mye finere med hvit marsipan enn gul;-)

Stoffrester og tørkede erter gav meg ideen om en sacco til barbie. Kjempeenkelt. Lagde først en firkant på 10x10 cm til bunn, og fire trekanter til "sidene". Sy ihop, og vips så er det en barbiesacco, eller bruk den som en ertepose om du vil;-)

Fortsatt fin søndag, og fin uke til alle sammen:-)

tirsdag 4. september 2012

Lag dine egne polarbrød


Godt å ha i matpakken. Skolejenta her i huset elsker polarbrød, så hvorfor ikke lage dem selv? Trykkt ut med hjerteform, smaker de ekstra godt;-)

Oppskrift:

1/4 pk gjær
50g smør
4 dl melk
4dl havregryn
4 dl havremel (tips kommer lenger nede)
4dl hvetemel
1/2 ts salt
0,5 dl sukker
1/2 ts hornsalt
2 ss lys sirup

Smelt smør og sirup, ha i melk gjær. Bland sammen det tørre og ha i væsken.Mel til passe deig. Hev 1 time. Kjevl ut ca 0,5 - 1 cm tykkelse, trykk ut former, eller rut opp med pizzahjul. Prikkes med gaffel. Legg på VARMT steikebrett, steik på 250 grader i 2-3 min, snu polarbrødene  og steik i 2-3 minutt. Smaker best nybakt, tines i ovn på 70 grader el i brødrister.

Enkelt og greit. MEN... det er faktisk noen men her som jeg oppdaget underveis... derfor kommer litt tips, etter hva jeg har erfart.

#1: Havremel foreksempel. Det har jeg leita etter i flere butikker og finner det aldri. Men det kan veldig enkelt lages selv. Mål opp havregryn, ta det i blender el food processor, og vips så har du havremel.

#2: Mengden søtt var altfor mye syns jeg. Mulig jeg sløyfer sukkeret neste gang, eller minsker på sukker og sirup.

#3: Heving. Mine hevet i 3 timer. Tenk alltid god tid med gjærbakst;-)

#4: Mel til passe deig. La heller deigen være klissete og blaut til den er ferdig hevt, før du tar i evnt mer mel. Min passe deig, ble veldig tørr etter heving nemlig. Som igjen gir tørre brød:-(

Og for å ha sagt det så er ikke holdbarheten like lang på disse som de i butikken. Men putt de i frysen og tin opp etterhvert. Kjempegreit;-) Og her er ingen kunstige tilsetningsstoffer, eller noe hokus pokus, for at de skal være ferske i 2 uker;-)

Lykke til!