tirsdag 3. januar 2012

Tirsdagsburger

Et lite middagstips å dele: hamburger. Delvis hjemmelaget. Dette er supert også for de travle,for her kan mesteparten gjøres klar på forhånd, og så er det bare å sette på komfyren med en gang man kommer hjem, og middagen er klar etter ti minutt i ovnen. Da dekker man bare bordet mens maten står i ovnen;-)( Å lage selve karbonadene tar heller ikke lang tid, ti minutt brukte jeg).

Kyllingkarbonader:
1 pk (400g) kyllingkjøttdeig
2 fedd hvitløk (pressede)
salt og pepper
basilikum el annet godt krydder
egg
1 ss strøkavring el potetmel

Alt røres sammen i en bolle til en deig. Form boller med en spiseskje dyppet i vann, legg de i varm steikepanne og trykk de flate med en gaffel. Steik på begge sider og legg de i en ildfast form etterhvert som de er ferdige. Jeg fikk 7 karbonader av denne oppskriften. Ha alufolie over og sett de kaldt, visst de ikke skal varmes før neste dag.

Tilbehør som kan skjæres opp og gjøres klar dagen før; tomatskiver, agurk, paprika, løkringer, salatblader osv. Legg alt på et fat og ha plastfolie over i kjøleskapet. Da har du nesten middagen klar!

Klar for middag? Når ovnen er varm setter du inni karbonadene, med alufolie, OG  halvstekte chiabatta. Chiabatta er ti ganger bedre som burgerbrød, en de tørre burgerbrødene som selges i butikken. Evnt. lage burgerbrød selv, men det tar jo litt mer tid. Ti minutt i ovnen og karbonader, og brød er klare til servering. Tilbehøret er jo allerede klart, og bordet er dekket. Server med ketchup og skivet jarlsberg eller hva en måtte ønske å ha på. Nammmm!!!

1 kommentar:

Broder'n sa...

må kje vær redd for å invitera! ;) svinge gladligt oppom på veien!