søndag 16. oktober 2011

Jentetur til Bremen

I årets høstferie har jeg og en venninne vært i Bremen på jentetur! Første gang jeg drar på jentetur, og første gang jeg er borte fra ungene i flere dager. Men utrolig deilig å bare ha seg selv å tenke på, pluss at både mann og barn har kost seg hjemme. Så da er det vel det som kan kalles en vinn vinn situasjon?;-)

Vært på shoppingsenter å hamstret litt
Mat må man jo ha. Vi spiste masse godt på turen. Kjempegod mat, til en billig penge.

Etter en tur på spa, dro vi på freimarkt feiringen.
Freimarkt
Kaker med all slags tekster, som ble solgt overalt i forbindelse med festivalen.

Masse flott fyrverkeri fikk vi med oss, da freimarkt åpnet.

Pannekakeskipet. Her spiste vi lunsj før vi reiste hjem.
Vi hadde en kjempetur i Bremen. Passe stor by til å få oversikt på i løpet av kort tid, og veldig greit å komme inn i trikkesystemet, med trikken som gikk overalt. Vi kjøpte 7 dagers trikke/buss kort, og reiste så mye vi ville. Genialt! Vi hadde sol hver dag, vi shoppet, var på spa på Park hotell, og fikk med oss starten på freimarkt festivalen. På gobremen.no står følgende om freimarkt  " Bremer Freimarkt er blitt arrangeret i overr 950 år, og er en av de eldste tyske folkefestene.

Aller først ut er den store ølfestivalen som går av stabelen i dagene 14. – 30.oktober. Starten på Freimarkt som tyskere selv kaller festivalen, skjer på torget på ettermiddagen den 15.oktober. Om kvelden blir det stort fyrverkeri, i løpet av de neste drøye to ukene er det flere musikalske og kulinariske opplevelser i vente.

En slik perle av opplevelse er Freimarktparaden som snirkler seg gjennom Bremens vakre gater den andre lørdagen. Ikke mindre enn 140 grupper og vogner deltar i opptoget.  "

Utrolig festlig å få med seg dette, så skal vi hit igjen må vi jo ikke gå glipp av det!

Turen fram og tilbake gikk kjapt og greit med ryan air, og vi overnattet sentralt på Marriot hotell i Bremen. Fantastisk flott hotell, anbefales på det varmeste!! Her kan du lese og se bilder fra hotellet.  Vi bestillte gjennom hotells.com, og det gikk smertefritt;-)

3 kommentarer:

Ninas hjem og Super Lille sa...

Kjempefine bilder :) Ser ut som om dere kooosa dere!

Nina

anne-linn sa...

For noen shoppeguriner!! Det høres kjempegøy ut!!

veronica sa...

Det hørtes koselig ut! Lenge siden jeg har vært på jentetur nå altså,men det har jo sine grunner;-)