tirsdag 4. oktober 2011

Eplemuffins

Tirsdag i dag, og jeg har fri! Kunne vært deilig, men lillemann er ikke i form, og begynte med gråting halv fire i natt og har holdt det gående. Storesøster ville ha fri fra barnehagen, og det var i grunnen like greit, for hun er flink til å leke med lillebror. Men i dager det jubileumsfest for barnegospel, og vi har sagt at vi kunne være med å levere kake. Så da ble det ikke noe hvil på benken når mini endelig sovna, vi måtte rett i bakingen, jeg og min lille hjelper. Eplemuffins ble det. Eller eple og pæremuffins rettere sagt. Noen hadde spist opp nesten alle eplene, så det var bare to igjen...Men gode ble de, håper bare ungene som skal spise de også syns det;-)Oppskrift:
250 g smør
4dl sukker
4store egg
4ts vaniljesukker
4ts bakepulver
9dl mel
3dl melk
4-5epler
kanel og sukker

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett og ett egg, sikt i det tørre vekselvis med melken. Ha røren i muffinsformer, ca halvfulle. (muffinsbrett til papirformene er genialt). Skrell og skjær opp epler og trykk de nedi muffinsrøren. Dryss over kanel og sukker. Steik ved ca 225 grader i 10-15minutt. Kan fint fryses. Vi fikk 36 middels store muffins ut av denne oppskriften:-)

3 kommentarer:

Bittelille huset/Jennifer sa...

Mmm de så rett og slett nydelige ut! God bedring til lillemann:)

klem Jennifer

Ninas hjem ♥ Super-Lille sa...

Mmmmmm......

...og JA, jeg ser hvilken kjøkkenmaskin du har! (bare bittelitt misunnelig;))

Rita sa...

Takk for det <3

haha Nina:-D, jeg har faktisk hatt kitchen aiden i mange år nå, fikk den noen år før vi fikk barn. Og den brukes mye, elsker den!!! Står alltid framme, for den brukes hver eneste uke;-) Du må skaffe deg en;-)