mandag 25. juli 2011

Matauk!!

Vanskelig å tenke på andre ting etter helgens hendelser, men i går måtte vi bort litt, finne på noe annet for ungenes skyld. Lukas ble hos mormor og Nathalie fikk ha mamma og pappa for seg selv. Vi dro på fisketur/blåbærtur! Først fikk vi nebbsild og en liten makrell, de fikk svømme videre. Så fikk vi en sei og en stor torsk, så i dag har vi hatt en god middag. Vi var i Førresfjorden, og gikk i land på Breivik, der svigers har hytte. Det var ingen hjemme på hytta, men vi fikk plukket to liter blåbær.

I dag kjørte jeg ut en tur og kjøpte en kasse med jordbær som jeg lagde syltetøy av. Så nå har vi masse hjemmelaget jordbærsyltetøy i frysen, og litt blåbærsyltetøy. Skal bli deilig på mørke og tunge høstkvelder;-)
Og som sagt til middag i dag; selvfisket fisk. Salta torsk og sei med potet, gulrot og smelta smør. Godt for både liten og stor:-)Matauk er forresten et ord jeg hørte første gang i forbindelse med eksamen i heimkunnskap på høgskolen. Vi fikk tema matauk som betyr å høste mat fra naturen;-)

Ingen kommentarer: